Oorkaarsen

Een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-Indianen uit het zuiden van Noord-Amerika. Oorkaarsen zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Zuiver linnen wordt tot een cylinder gerold en gedrenkt in bijenwas, vermengd met kruiden volgens origineel Indiaans recept met onder andere honingextract, salie, hertshooi en kamille. Oorkaarsen werken via de uitwendige gehoorgang op diepliggende acupunctuurpunten, het trommelvlies, het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti en via de buis van Eustachius op mond, keel, neus en bijholten.

Oorkaarsen kun je toepassen voor alle klachten in het hoofd tot de schouders zoals irritaties van het oor en bijholten, oordruk, oorpijn,verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid. Ook kunnen oorkaarsen toegepast worden voor onder andere overmatige prikkelbaarheid, stresssymptomen, nervositeit, slapeloosheid, slechthorendheid, oorsuizingen,oorruizen, hoofdpijn, migraine, sinusitus, etcetera.

Tijdens de behandeling wordt er in beide oren een kaars gebruikt (in verband met het evenwichtsorgaan). Ook worden beide oren gemasseerd om een goede doorstroming te krijgen en worden de lymphe banen naar de hals toe behandeld met warme kruidenstempeltje.