Lichaamskaarsen

De lichaamskaars is een hulpmiddel dat geschikt is om de energieblokkades in het lichaam op te heffen. Het opbranden van de kaars in het oor, oorkaarsing genoemd, was al in de oeroude tijden bekend. Het behandelen van het lichaam met kaarsen was echter nog niet bekend.

De lichaamskaars is begin 1990 voor het eerst toegepast door Lévai Borbála, een Hongaarse dame die gebruik maakt van natuurlijke middelen. Het gebruik ervan is al verspreid in talrijke Europese landen, zoals Noorwegen, Frankrijk, Duitsland, Belgie en Nederland. Op de volgens de Chinese acupunctuurleer aangegeven plaatsen kan men de energiestromingen in die mate in beweging brengen met behulp van de lichaamskaarsen, dat talrijke aandoeningen, na de behandelingen met 5 à 10 kaarsen, verdwijnen zonder bijwerkingen.

Als zich in het menselijke lichaam pijnen of krampen voordoen, is de levensenergie geblokkeerd en zijn er hindernissen in de stroming ontstaan. De lichaamskaars verwijdert die blokkeringen uit het organisme en maakt de weg vrij voor het afvoeren van de opgehoopte afvalstoffen. Je werkt met de kaarsen op het lichaam direct op de desbetreffende plek waar zich de pijn, kramp, ontstekingen of blokkades voordoen. De kaars brandt ongeveer 15 tot 20 minuten,in de resterende tijd van ongeveer 30 minuten worden de voeten nog gemasseerd. Zo kun je werken op bijvoorbeeld pijnlijke lichaamsdelen zoals nek, schouders, knie, rug, ontstekingen zoals jicht en wondroos. Maar je kunt ook werken op de chakra’s (met de chakra-kaarsen).